Tuesday, February 4, 2014

yufka boregi

Merhabalar degerli web sitesi okurlarimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün yufka boregi yazisini sunmaya karar verdik.




yufka boregi 1






Bu börek  benim en favori böreğimdir. Her zaman dolabımda mutlaka bulunur. Misafirim geldiğinde  dolaptan çıkarır çözdürmeden tepsiye dizer,üzerine erimiş tereyağını gezdirip sıcak fırına veririm. Sonuç; kabarık,  müthiş bir börek :)




·         MALZEMELER:


·         6 adet yufka


·         1 su bardağı süt


·         125 gr tereyağı


·         İÇ MALZEMESİ İÇİN:


·         Arzu  ettiğiniz bir iç malzeme


·         ÜZERİ İÇİN :



·         Bir parça tereyağı


·         YAPILIŞI:






yufka boregi 2

·          2 adet yufkayı üst üste koyalım.





yufka boregi 3

·          Dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde keselim.  ( 2 adet üst üste konulmuş yufkadan 9- 10 adet çıkıyor)





yufka boregi 4
      ·         Tere yağını bir tavada eritelim ve sütü ilave edelim.


·         Kestiğimiz 2 kat şeridin üzerine süt ve tereyağ karışımını fırça yardımıyla sürelim.



·         (ALT YUFKAYA SÜRMÜYORUZ)


yufka boregi 5

      ·          İç malzemeyi ucuna koyup,





yufka boregi 6


·          Muska şeklinde sarmaya başlayalım.


·         Üçgen şekilde  köşelere doğru bir sağ köşeye, 


yufka boregi 7


·         bir sol köşeye yufkayı katlayalım. Ve bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayalım.





yufka boregi 8
   ·  Muska şeklimiz.


yufka boregi 9

·         Daha sonra süzgece  5-6 adet böreği koyup, musluk altında sudan geçirelim.


yufka boregi 10







·         Sudan geçirdiğimiz börekleri buzdolabı poşetlerine paylaştıralım ve dondurucuya kaldıralım.






yufka boregi 11

·         İstediğimiz zaman  börekleri buzluktan çıkarıp ÇÖZDÜRMEDEN yağlanmış fırın tepsisine dizelim.





yufka boregi 12

   ·         Küçük bir tavada börek sayısına yetecek kadar TEREYAĞINI  kızdıralım ve hemen böreklerin üzerine dökelim.

   ·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri  kızarıncaya kadar pişirelim.





yufka boregi 13



·         NOT:Yalnızca sıcakken değil soğuyunca da lezzetini ve kabarıklığını yitirmeyen bir börektir.


·         NOT: Buzluktan çıkardığımız böreği ÇÖZDÜRMEDEN  pişiriyoruz.


·         NOT: Böreğimizi hemen pişireceksek yine sudan geçirip,ez az 2-3 saat dondurucuda bekletmemiz gerekir. Dilediğiniz kadarını pişiriniz. Bu ölçülerden 28- 30 adet börek çıkıyor.


·         AFİYET OLSUN




















Kesinlikle hosunuza gidecek enterasan siteler : yufka boregi

No comments:

Post a Comment