Thursday, February 6, 2014

emekzeytin yağlı sıvı sabunları

Selam sevgili web sitesi takipçilerimiz. Bugunku yayinimiz emekzeytin yağlı sıvı sabunları.

Geçen hafta iç güzelliği yüzüne yansımış , hoşsohbet bir hanımla tanıştım:Birkan Sunar.

emekzeytin yagli sivi sabunlari 1

Birkan Sunar öncelikle oğlunu çok seven ve ona herşeyin en iyisini vermeye çalışan bir anne. Oğlunun doğumundan sonra ortaya çıkan doğal sabun ihtiyacı , onu sabun yapmaya sevketmiş. Evinde ürettiği sınırlı sayıdaki sabunlar Birkan Hanımı öyle heyecanlandırmışki , Osmanlıca da -sabun yapan - anlamına gelen "Sabuni " ismiyle markalaşarak hobisini mesleğe dönüştürmüş.

emekzeytin yagli sivi sabunlari 2

Girdiğinizde sabun kokusuyla adeta büyülendiğiniz atölyesinde , Birkan Hanım , her aşaması kendi el emeği olan butik sabunlar üretiyor. En dikkat çekici nokta, Sabuni sabunlarının birinci sınıf sızma zeytinyağı ile yapılıyor olması. Diğer malzemeler de zeytinyağı ile orantılı kalitede. Bence Sabuni markasını daha da ayrıcalıklı kılan, içme suyu , sızma zeytinyağı , % 100 doğal malzeme kullanımı bir tarafa , üretime kadın elinin değmesi , ancak bir kadının sağlayabileceği hijyenik ortamda sabunların dünyaya geliyor olması...

emekzeytin yagli sivi sabunlari 3

Boya yok , bu nedenle sabunlar renkli değil.

Parfüm yok, lavanta gibi doğal koku vericiler kullanılıyor.

Türkiye'de doğal malzeme ile sızma zeytinyağı içeren ve yalnızca butik sabun üreten tek marka Sabuni. Ticari kaygılarla ürününü farklılaştırmayı , kaliteden ödün vermeyi hiç düşünmüyor Birkan Hanım.

-Tamamen kendimize layık gördüğümüz sabunu üretiyorum , diyor gözleri ışıldayarak...

Aşağıdaki fotoğrafta Sabuni Sabunlarının yapım aşamalarını görebilirsiniz!

emekzeytin yagli sivi sabunlari 4

Doğal Sabun Kullanmak Neden Önemli?

Ben cilt ve saç temizliğinde sabun kullanıyorum. Özellikle saç bakımında şampuanlarınızı bir kenara atın ve sabun kullanın , kaliteli bir sabun mükemmel sonuç veriyor ,tabii kimyasallardan ne kadar uzak durursak o kadar iyi. Bu arada elimde yıkadığım bulaşıklarımı da sabun kullanarak temizliyorum. Böylece yemek yediğimiz tabak , kaşık, çatal doğal malzeme ile temizlenmiş oluyor. Bulaşık deterjanlarını arıtmak çok zor oysa sabun hem güzel temizlik sağlıyor hem de çabucak arınıyor. Üzerinde kimyasal bulunabilecek meyveleri -elma, portakal vs. - sabunla yıkayıp iyice duruluyorum.

Doğal zeytinyağı sabunu çevreyi kirletmiyor ve sağlığımızı tehdit etmiyor.

Kimyasal kirliliğin kol gezdiği bir dünyada doğal malzemeye ilgi duyup üretim yapmak , insanların dikkatine sunmak gerçek bir başarı. Birkan Sunar 'ın girişimciliği örnek bir hikaye.

Atölyesi Ankara/Alacaatlı Köyünde olan Birkan Hanım 'ın "doğal sabun yapımı" kursunu dört gözle bekliyoruz ...


Bu konu ile alakali daha detayli yazi bulabileceginiz onemli bir web sayfasi : EL Yapımı sıvı sabun

No comments:

Post a Comment