Monday, April 7, 2014

PANCAR TURŞUSU





1 kg pancar

1 su bardağı sirke (ben elma ve üzüm sirkesini yarı yarıya kullandım)

1 yemek kaşığı kaya tuzu

5-6 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

yeteri kadar su




Pancarlar güzelce yıkanır. Derin bir tencerede yeteri kadar su ile pancarlar yumuşayana kadar haşlanır.(çatal batacak kadar yumuşamalı,fazla değil ) Bir kasede sirkeler,dövülmüş sarımsaklar ve zeytinyağ karıştırılır. Haşlanmış pancarların kabukları soyulur, arzu edilen şekilde ve büyüklükte doğranır. Sirkeli karışım ile pancarın haşlama suyundan bir miktar iyice karıştırılır.Pancarlar bir kavanoza doldurulur,hazırlanan karışım üzerine dökülür. Buzdolabında bekletilir. Yaklaşık bir hafta sonra yenebilir.




No comments:

Post a Comment