Sunday, April 6, 2014

düdüklüde sebzeli gerdan haşlama






Düdüklü tencerede terbiyeli sebzeli gerdan haşlama nasıl yapılır diyorsanız eğer, tarifimi dikkatle okuyun. Düdüklü tencerede kuzu eti 20 ila 25 dakika arasında pişer. Kuzu etini düdüklü tencerede 20 dakika süre boyunca pişirirseniz, kuzu etini orta kararda pişirmiş olursunuz. Bu süreyi 25 dakikaya çıkartırsanız, kuzu eti kemiğinden ayrılmış olarak pişer. Tarifimde kuzu etini düdüklüde 20 dakika haşladım. Ardından sebzeleri kattım ve düdüklüyü kapatıp 5 dakika süre ile tekrar ocağa koydum ve kaynattım. Ardından terbiyesini, baharatını, tuzunu ilave ettim, açık olarak bir taşım kaynattıktan sonra resimde görünen nefis yemeği hazırlamış oldum. 






sebzeli gerdan haşlama malzemesi

bir bütün kuzu gerdan parçalanmış

üç kaşık sıvı yağ

iki iri patates

iki iri havuç

dört orta boy soğan

bir yumurta sarısı, yarım limon, un

karabiber, tuz, su

doğranmış maydanoz



düdüklü tencerede sebzeli gerdan haşlama

patatesi ikiye bölün, havucu iri doğrayın ve soğanı bütün bırakın

düdüklüye kuzu gerdan, sıvı yağ ve altı bardak su koyun

kapağını kapayın ve 20 dakika haşlayın

ardından düdüklüyü ocaktan alın

üzerine patates, havuç ve soğanı ilave edin, kapağını kapayın

ardından düdüklüyü 5 dakika süre ile tekrar ocakta tutun

süre bitiminde ocaktan alın

bir yumurta sarısı, bir kaşık un ve yarım limon suyunu çırpın

üzerine bir kepçe gerdan haşlama suyunu koyun, karıştırın

ve bu karışımı düdüklüye ilave edin

ardından karabiber ve tuzunu ilave edin

düdüklüyü açık olarak bir taşım kaynatın, ocaktan alın

ve yemeğinizin üzerine maydanoz serperek gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun



TABLET YEMEK TARİFLERİ etliye sütlüye karışmaz şıppadanak tarif blogu http://hevenk.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment