Düdüklü tencerede terbiyeli sebzeli gerdan haşlama nasıl yapılır diyorsanız eğer, tarifimi dikkatle okuyun. Düdüklü tencerede kuzu eti 20 ila 25 dakika arasında pişer. Kuzu etini düdüklü tencerede 20 dakika süre boyunca pişirirseniz, kuzu etini orta kararda pişirmiş olursunuz. Bu süreyi 25 dakikaya çıkartırsanız, kuzu eti kemiğinden ayrılmış olarak pişer. Tarifimde kuzu etini düdüklüde 20 dakika haşladım. Ardından sebzeleri kattım ve düdüklüyü kapatıp 5 dakika süre ile tekrar ocağa koydum ve kaynattım. Ardından terbiyesini, baharatını, tuzunu ilave ettim, açık olarak bir taşım kaynattıktan sonra resimde görünen nefis yemeği hazırlamış oldum.
sebzeli gerdan haşlama malzemesi
bir bütün kuzu gerdan parçalanmış
üç kaşık sıvı yağ
iki iri patates
iki iri havuç
dört orta boy soğan
bir yumurta sarısı, yarım limon, un
karabiber, tuz, su
doğranmış maydanoz
düdüklü tencerede sebzeli gerdan haşlama
patatesi ikiye bölün, havucu iri doğrayın ve soğanı bütün bırakın
düdüklüye kuzu gerdan, sıvı yağ ve altı bardak su koyun
kapağını kapayın ve 20 dakika haşlayın
ardından düdüklüyü ocaktan alın
üzerine patates, havuç ve soğanı ilave edin, kapağını kapayın
ardından düdüklüyü 5 dakika süre ile tekrar ocakta tutun
süre bitiminde ocaktan alın
bir yumurta sarısı, bir kaşık un ve yarım limon suyunu çırpın
üzerine bir kepçe gerdan haşlama suyunu koyun, karıştırın
ve bu karışımı düdüklüye ilave edin
ardından karabiber ve tuzunu ilave edin
düdüklüyü açık olarak bir taşım kaynatın, ocaktan alın
ve yemeğinizin üzerine maydanoz serperek gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun
TABLET YEMEK TARİFLERİ etliye sütlüye karışmaz şıppadanak tarif blogu http://hevenk.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment